Aktivizam, Nekategorizirano

Plesne radionice za djecu i mlade okupile 68 plesača iz 18 hrvatskih gradova

U organizaciji Odreda izviđača „Varaždin“ održana Završna konferencija ESF projekta „BUM Connection: !“. Konferencija je održana online preko aplikacije Zoom, a sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom, održanim aktivnostima i rezultatima projekta.

Projekt „BUM Connection: Poveži se kroz Balet, Urban i Modern!“

(UP.02.1.1.14.0164) provodi se u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Umjetnost i kultura online”. Korisnik je Odred izviđača „Varaždin“, a projektni partner Hrvatsko društvo inženjera geotehnike.

Ukupna vrijednost projekta je 65.805,30 eura (495.810,00 kuna), od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Provodi se od 27. srpnja 2022. do 27.

srpnja 2023. godine. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti

60 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene, ritmičke i plesne vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

U sklopu projekta održano je ukupno 90 radionica za djecu i mlade do 25 godina starosti. Sve radionice bile su besplatne za sve polaznike i u cijelosti su se izvodile online preko platforme Zoom. Odvijale su se u 3 plesna stila – balet, urban i modern, od kojih se svaki održavao u početnoj i naprednoj razini kroz više ciklusa. U radionice se uključilo ukupno 68 polaznika iz Čazme, Delnica, Hvara, Koprivnice, Križevaca, Novigrada, Osijeka, Požege, Poreča, Rijeke, Sinja, Siska, Solina, Splita, Varaždina, Vodica, Zagreba i Zaprešića. Četrdeset i pet polaznika uspješno je završilo odbrani program. Voditelji radionica bili su Maja Petrović iz Zagreba, Sunčica Bandić iz Kaštel Lukšića i Antonio Jakić iz Osijeka.

Više informacija o projektu i svim radionicama može se pronaći na internetskoj stranici projekta https://bum.scout-varazdin.hr/, a snimke radionica dostupne su na YouTube kanalu projekta.

Izvor: Odred izviđača Varaždin.