Aktivizam, Nekategorizirano

U Varaždinu započela provedba projekta “Bum connection: Poveži se kroz balet, urban i modern!”

U petak 2. prosinca 2022. u organizaciji Odreda izviđača „Varaždin“ iz Varaždina održana je početna konferencija ESF projekta „BUM Connection: Poveži se kroz Balet, Urban i Modern!“. Konferencija je održana online preko aplikacije Zoom, a sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima koje će biti organizirane za djecu i mlade – radionicama baleta, urbanog i modernog plesa. Radionice će biti besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Prvi desetodnevni ciklus urbanih plesnih radionica krenuo je s provedbom 3. prosinca 2022.

Projekt „BUM Connection: Poveži se kroz Balet, Urban i Modern!“ (UP.02.1.1.14.0164) provodi se u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Umjetnost i kultura online”. Korisnik je Odred izviđača „Varaždin“, a projektni partner Hrvatsko društvo inženjera geotehnike. Ukupna vrijednost projekta je 495.810,00 kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Provodi se od 27. srpnja 2022. do 27. srpnja 2023. godine. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 60 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene, ritmičke i plesne vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Radionice su namijenjene djeci i mladima do 25 godina starosti. Sva tri stila – balet, urban i modern odvijaju se u nekoliko ciklusa te na početnoj i naprednoj razini. Početna razina je za polaznike koji nemaju plesno predznanje, a napredna za polaznike s prethodnim plesnim iskustvom. Sve radionice počinju pripremom tijela kroz kombinaciju vježbi zagrijavanja, potom se radi tehnika određenog stila i na kraju se radi plesna sekvenca.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti su dostupne na web stranici projekta https://bum.scout-varazdin.hr/