Aktualno, Nekategorizirano

Centar za demokraciju i pravo informativnoj multiplatformi N1 dodijelio nagradu Miko Tripalo za 2017. godinu

nagrada-miko-tripaloCentar za demokraciju i pravo Miko Tripalo dodijelo je nagradu Miko Tripalo za 2017. godinu informativnoj multiplatformi N1, koja se gledateljima i čitateljima obraća kritički i odgovorno, sustavno zagovara vrijednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva te prenosi neutralne informacije utemeljene na otvorenom pristupu.

Iz Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo u srijedu su priopćili da N1 postiže visoku razinu principijelnosti, profesionalizma i otvorenosti prema različitim dijelovima hrvatskog društva.

“N1 se gledateljima i čitateljima obraća kritički i odgovorno, sustavno zagovara vrijednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva te zato doista zaslužuje nagradu koja nosi ime Mike Tripala. Dodjelom ovogodišnje nagrade, Centar Miko Tripalo prepoznaje važnost uloge neovisnih medija u funkcioniranju demokratskog društva”, naglašava se u priopćenju.

N1 ima vrijedan regionalni politički kontekst djelovanja, pri čemu se služi svojim produkcijskim centrima u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu u partnerstvu s uglednom medijskom kućom CNN.

“Izvrsnost N1 izdvaja se iz hrvatskog medijskog prostora koji je pod velikim pritiskom državne vlasti i oglašivača. Donosi neutralnu informaciju koja se temelji na otvorenom pristupu te je važan izvor informacija i onima koji zbivanja u Hrvatskoj i regiji prate iz udaljenih zemalja”, kaže se u obrazloženju nagrade.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo dodjeljuje godišnju nagradu za najbolja znanstveno-publicistička ostvarenja, za objektivno i relevantno izvještavanje javnosti o temama koje promiču europske vrijednosti i stavove u hrvatskom društvu, te za aktivno promicanje uloge građana u političkom životu i borbu za jačanje vladavine prava, stoji u priopćenju. (Hina)