Aktivizam, Nekategorizirano

Dan Europske Amazone obilježen edukacijom o maloj čigri i bregunici

dav

Djeca u dobi od 3-14 godina su imala priliku učiti o Europskoj Amazoni te dobrobitima očuvane prirode i prirodnih rijeka. Radionice su se fokusirale na dvije iznimno važne riječne ptice, bregunicu i malu čigru, ambasadore žive Drave na čijem se očuvanju radi u sklopu WWF-ovih projekata DRAVA LIFE i coop MDD. Tako su djeca različite dobi mogla saznati najvažnije informacije o životu ovih ptica, njihovom načinu gniježđenja, ugroženosti, ali i o postupcima koje mogu oni sami poduzeti kako bi pomogli u očuvanju ovih ptica. Sva djeca koja su sudjelovala, dobila su i prigodne poklone.

– Edukacija najmlađih od iznimne je važnosti i iznimno nam je drago da na kraju radionice djeca znaju gdje je dom maloj čigri, a gdje bregunici; da znaju opisati ptice i nabrojati glavne prijetnje i kako ih spriječiti. Naši najmlađi su naša budućnost i ukoliko će veći dio njih brinuti o staništima ključnih ptičjih vrsta, rijeka Drava će ostati prirodna kakva je danas u svom slobodnom toku – rekla je Ivana Korn Varga, voditeljica projekta „Europska linija života – stvaranje Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav“.