Aktualno, Nekategorizirano

Dobar početak za održivo susjedstvo: tečaj za tranzicijske inicijative u Rijeci

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Tranzicijskom inicijativom Rijeka i Građanskom inicijativom Kantrida, organiziraju dvodnevni tečaj za tranzicijske aktiviste i inicijative u zajednici s područja Rijeke, Primorsko-goranske županije i Istre.

“Dobar početak za održivo susjedstvo” verzija je tečaja Transition Launch, osnovnog treninga za tranzicijske inicijative, te za pojedince koji rade na okupljanju takvih inicijativa. Ujedno, tečaj je i odlična prilika za razmjenu iskustva, umrežavanje i međusobno bodrenje.

Tečaj će biti održan u prostorijama MO Kantrida, Dom kulture “Mirko Čurbeg”, Lovranska 10 u Rijeci, u subotu i nedjelju, 18. i 19.3.2023. od 10 do 19 sati. Moguće su male promjene u satnici.

Za prijavu ispunite ONLINE OBRAZAC: https://bit.ly/tranzicija-RI-2023

Tečaj je besplatan, ali broj sudionika je ograničen. Molimo da obrazac za prijavu ispunite najkasnije do srijede, 8.3.2023. i obrazložite svoje iskustvo i motivaciju. Odgovor jeste li primljeni dobit ćete do petka, 10.3.2023. navečer.

Kontakt za dodatna pitanja vezano uz sadržaj tečaja: gordana.permakultura@gmail.com
Kontakt za pitanja vezana uz prijave i logistiku tečaja: gradjanska.inicijativa.kantrida@gmail.com

Tranzicija u post-fosilno društvo je društvena promjena koja pronalazi pozitivna lokalna rješenja na velike krize našeg vremena: energetsku krizu, ekonomsku krizu i klimatske promjene. Tisuće inicijativa diljem svijeta se samoorganiziraju i osmišljavaju poduhvate u zajednici koji potiču lokalizaciju i solidarnost, te pronalaze mogućnosti kako živjeti kvalitetnije, a s manje transporta – manje ovisnosti o nafti, te manje novca.
Ovaj tečaj je idealan za aktiviste koji su ili početnici u organiziranju inicijativa u svojim lokalnim zajednicama, ili to već rade i voljeli bi znati više. Sve je primjenjivo kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama. Uglavnom preuzimamo koncept tečaja kako ga je osmislila organizacija Transition Network, ali ga prilagođavamo našim uvjetima i dodajemo neke stvari koje se iz iskustva pokazuju korisnima za inicijative u Hrvatskoj i regiji.

Više informacija na stranici perforum.info
——————————
Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.