Aktualno, Nekategorizirano

Besplatan tranzicijski tečaj “Dobar početak za održivo susjedstvo”

Znate li da je na većinu mikroprojekta koje trenutno provodimo ili ćemo provoditi kao što su: “Popravljaonica”, “Banka vremena”, “Stvaranje održive zajednice” itd. utjecao tranzicijski tečaj “Dobar početak za održivo susjedstvo” kojeg smo sredinom rujna organizirali u Splitu, navodi udruga Permakultura Dalmacija.

“Dobar početak za održivo susjedstvo” je naša tečaja Transition Launch, osnovnog treninga za tranzicijske inicijative i pojedince koji rade na okupljanju takvih inicijativa kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama. Prikladan je za početnike u organiziranju inicijativa u svojim lokalnim zajednicama, ali i za one koji to već rade i voljeli bi znati više. Odlična je prilika za razmjenu iskustva, umrežavanje i međusobno bodrenje

Tečaj će biti održan u prostorijama Centar Mariapoli Faro Križevci, Franje Račkog 32, u subotu i nedjelju, 18. i 19.2.2023. od 10 do 19 sati.

Tečaj je za sudionike besplatan i rezidencijalan, što znači da je uključen smještaj za sudionike koji nisu iz Križevaca i okolice. Također je moguća nadoknada troškova puta sudionika iz ostalih dijelova Hrvatske.

Organizator tečaja je udruga Hrvatska permakultura, uz podršku Udruge za ekonomiju zajedništva.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.