Aktivizam, Nekategorizirano

DOOR poziva na konferenciju „Lokalni razvoj za bolju klimu“

U utorak, 31. ožujka 2020. u Zagrebu, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Avenija Dubrovnik 15, održat će se konferencija „Lokalni razvoj za bolju klimu“ koju zajednički organiziraju Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) i Regionalna energetska agencija Sjever (REA Sjever).

Europska unija s energetskom i klimatskom politikom i novim paketom mjera European Green Deal nastavlja biti predvodnik održive energetike u svijetu. Cilj je pravedna tranzicija prema ugljični neutralnim gospodarstvima, te svaka zemlja članica, regija, grad, općina i osoba treba tome doprinijeti.

Koje mjere provodimo u Hrvatskoj na razini jedinica lokalne i područne samouprave? Da li sustavno gospodarimo energijom u gradovima te možemo li i kako bolje? Kako se pripremiti na novi ciklus financiranja i koje mjere će biti aktualne? Koji učinci klimatskih promjena su najznačajniji u Hrvatskoj i koji će biti u budućnosti? Što činimo da se prilagodimo na postojeće učinke klimatskih promjena?

Konferencija će pokušati dati odgovore na ova pitanja te predstaviti primjere dobre prakse.

Prijavite se za sudjelovanje na sljedećoj poveznici do 27. ožujka 2020. godine.

Program pogledajte na sljedećoj poveznici.

Za više informacija obratite se na adresu elektroničke pošte: daniel.rodik@door.hr