Hrvatska, Nekategorizirano

Erasmus+ za 2020: Hrvatskoj na raspolaganju 32 milijuna eura

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu u kojem je Republici Hrvatskoj namijenjeno 32 milijuna eura, priopćila je ovoga tjedna Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Erasmus+ je program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Zajedno s pozivom za dostavu prijedloga projekata, Komisija je objavila i Vodič kroz program Erasmus+ na svim službenim jezicima EU-a.

Erasmus+, zajedno sa svojim nasljednikom, programom koji stupa na snagu 2021. godine, ima ključnu ulogu u ostvarivanju europskog obrazovnog prostora do 2025. godine. Program Erasmus+ osigurava ulaganje u znanje, vještine i kompetencije, što je od presudne važnosti za pojedince, ustanove, organizacije i društvo u cjelini jer pridonosi jednakosti, blagostanju i socijalnom uključivanju u Europi i izvan nje.

Korisnicima tog EU programa u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tijekom sedme godine njegove provedbe na raspolaganju će biti ukupno 3,2 milijarde eura, što je 12 posto više u odnosu na prošlu godinu. Za Republiku Hrvatsku za 2020. godinu indikativni proračun iznosi gotovo 32 milijuna eura uz moguće naknadno povećanje, navodi se u priopćenju.

Stručna potpora potencijalnim prijaviteljima kod pripreme projektnih prijedloga

U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja za Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu AMPEU organizira regionalne radionice diljem Hrvatske. Fokus radionica je na praktičnim aspektima pripreme projektnih prijedloga te uključuje rad u manjim skupinama. Također, AMPEU pruža mogućnost individualnih savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru decentraliziranih aktivnosti programa Erasmus+. Povratnu informaciju moguće je dobiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku u AMPEU.

Više pojedinosti o programu možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), koja je jedino tijelo u Republici Hrvatskoj akreditirano za provedbu programa Erasmus+.

(Hina)