Hrvatska, Nekategorizirano

Festival udruga „Gledaj (u)druge“ ovog petka u Kružnoj u Rijeci

24835470317_319622a5e4_bUdruge iz Rijeke i okolice okupit će se i ove godine na trećem po redu festivalu udruga „Gledaj (u)druge“ kako bi približile svoj rad građankama i građanima. Festival na kojem će se predstaviti pedesetak udruga iz Rijeke i okolice će se održati u petak, 25. svibnja 2018., u Kružnoj ulici od 17 do 22 sata.

Ove godine nastavljamo s istim ciljem – javnosti prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, okupljanjem udruga na jednom mjestu se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građanki i građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti. Upravo zbog toga nastavljamo pod motom „Gledaj (u)druge jer tu smo s razlogom“ – stoji u najavi organizatora  .

No, festival Gledaj (u)druga više nije samo mjesto promocije rada riječkih udruga već je i prilika da one podijele svoje brige i izazove s kojima se susreću u svom radu, pohvale se svojim uspjesima, zahvale svima koji im pomažu i čestitaju si na uspješnoj izgradnji zdrave, normalne i napredne zajednice.

Detaljan program događanja bit će objavljen na mrežnim stranicama organizatora (Udruga PaRiter, SMART, KOMBINAT, Delta, CTK Rijeka, Ri Rock)  te na Facebook događaju.

Podsjetimo, kampanju Gledaj (u)druge je 2016. pokrenulo je petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice. Rezultat ove suradnje i udruživanja resursa bio je cijeli tjedan događanja i aktivnosti u koje se uključilo 109 udruga iz cijele Hrvatske.