Aktualno, Nekategorizirano

Otvoren natječaj za 16. Liburnia Film Festival

Otvoren-poziv-za-prijavu-filmova-za-programu-16.-LFF-a_article_full_lightboxOtvoren je natječaj za sudjelovanje na ovogodišnjem, 16. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 20. do 24. kolovoza u Opatiji. Organizatori festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova se prijave do 25. svibnja, a rezultati će biti poznati početkom srpnja.

Na natječaju mogu sudjelovati hrvatski dokumentarni filmovi završeni u ovoj ili prošloj godini, bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, kao i filmovi nastali u koprodukciji ako je Hrvatska najmanje druga koprodukcijska zemlja u nizu.

Za Regionalni program će se iznimno prihvatiti i filmovi iz 2016. godine.

Regionalnim filmovima smatraju se filmovi autora ili produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a u taj se program mogu uvrstiti i filmovi autora ili produkcija koji nisu iz regije, ali su snimani na tom području.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala.

Filmovi koji će biti odabrani natječu se za festivalske nagrade – peteročlani žiri nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film-

Bit će dodijeljene i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a i publika će izabrati svog favorita.

Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.

Organizira ga udruga Liburnia Film Festival iz Rijeke, suorganizator je Restart iz Zagreba, a partneri riječka udruga Delta i Festival Opatija. (Hina)