Hrvatska, Nekategorizirano

Filantropima dodijeljene nagrade i priznanja Johann Kohlhoffer

slagalica_crObrt Aktivni konto koji se bavi knjigovodstvenim uslugama od svog osnutka prije 20-tak godina pomaže udrugama u zajednici. Obrt su nominirali Športska udruga Svjetlost iz Osijeka, Volonterski centar Tenja i tenjska Udruga za kreativnu edukaciju Školarac Tenja.

Pan Parket nominirala je Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Jaglac s kojima surađuju duže vrijeme. Financijski pomažu i doniraju svoje proizvode i drugim organizacijama civilnog društva s područja Virovitičko-podravske županije, prenosi Radio Osijek.

Inicijativa Lege za djecu superjunake okuplja jedanaest pojedinaca koji pomažu i novcem i neposrednim sudjelovanjem u liječenju i oporavku “djece- superjunaka u njihovoj borbi protiv bolesti”.

Okupila ih je ideja o humanitarnoj trodnevnoj utrci Osijek- Dubrovnik u kojoj su uspjeli vožnjom bicikala i maratonskim trčanjem prijeći 1000 kilometara za tri dana i prikupiti 30 tisuća kuna donacija koje su usmjerene za nabavku medicinske opreme za Kliniku za pedijatriju osječkog KBC-a te za financiranje troškova puta i smještaja bolesne osječke djevojčice tijekom njene uspješne neurorehabilitacije u dubrovačkoj Poliklinici Glavić.

– Nagradom želimo prepoznati i zahvaliti onima koji su socijalno osjetljivi, koji žive sa svojom zajednicom. Želimo ih potaknuti da javno progovore o svojim djelima i da svojim primjerom potaknu ostale na zajedničko djelovanje za razvoj zajednice – rekla je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica.