Aktualno, Nekategorizirano

Filmske večeri u Močvari organiziraju online razgovor i projekciju filma „Kartoline“

Program kluba Močvara Filmske večeri u Močvari organizira online razgovor s čak šest filmskih autora u 20 sati, te projekciju filma „Kartoline“ u nedjelju 10. svibnja od 21 sat putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/filmskeveceriumochvari/

Autori s kojima ćete imati priliku razgovarati su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek i Ante Zlatko Stolica, dok će moderatorica biti voditeljica Filmskih večeri u Močvari – Višnja Vukašinović.

Projekt „Kartoline“ sadrži ukupno 12 petominutnih filmova od kojih svaki portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, prema riječima autora, “nekonvencionalnim domoljubljem”. Epizode su posvećene ovim epohalnim zavičajnim toponimima: Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama. Serijal se lani okitio nagradom Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film, a mi ćemo ga iskoristit za online putovanje lijepom našom i njenim neodoljivim zabitima bez korištenja e-propusnica. Sa svih šestero autorica i autora razgovarat ćemo o dubinskoj namjeni i primjeni njihovog alternativnog domoljublja kao i nostalgiji za krajevima koji su nam sada dostupni tek kao duhovite slike u pokretu.

Druge virtualne Filmske večeri u Močvari omogućit će nam da sat vremena sretno gacamo od Lokvi do Blata i tako se podsjetimo kako ima nešto i u vizurama onkraj svakodnevnog.

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.