Aktualno, Nekategorizirano

Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića

Udruga KOLEKTIV4B iz Šibenika pokrenula je fotografski natječaj pod nazivom ‘Djevojka iz moga kraja’ u povodu obilježavanja 83. obljetnice rođenja velikog Arsena Dedića. Natječaj je otvoren za sve, a rezultirat će grupnom izložbom svih fotografija odabranih autora. Rok za prijavu je 20. lipnja , navodi se u pozivu udruge.

‘Arsen Dedić, rođeni Šibenčanin, na svoj nam je poseban način pričao svoje priče – kroz balade, ljubavne pjesme, pjesme čežnje i pjesme propuštenih prilika. Arsen je napisao: ‘Ničeg nemam da dam osim sebe, a dao bih sve.’ Ovom izložbom fotografija želimo Arsenu dati naš doprinos vizualnom oživljavanju njegovih priča. Prva izložba kojom ćemo obilježiti Arsenov rođendan govori o njegovoj djevojci iz vašeg kraja’, poručili su iz udruge koja iza sebe ima već nekoliko zapaženih događanja.

Izložba će biti postavljena u galeriji Azimut u srpnju ove godine u Šibeniku, a ono što morate znati je da ova izložba neće biti opterećena formama i pravilima, kao što je poznato da nije bio ni naš Arsen.
‘Sve što trebate imati na umu je da na natječaj pošaljete fotografiju koja priča priču o djevojci iz vašeg kraja, bilo da se radi o vašem djetetu, nečijoj baki ili sestri, ili nepoznatoj starici u redu za kruh. Sve fotografije su dopuštene – u boji ili crno – bijele. Sve je dobrodošlo. Važna je emocija i priča’, pojašnjavaju.

Natječaj je otvoren za sve, i amatere i profesionalne fotografe, a svaki autor može prijaviti najviše deset fotografija. Fotografije koje se prijavljuju na natječaj moraju biti označene imenom i prezimenom autora te nazivom fotografije (na primjer: Mate_Matić_Ljubav.jpg). O najboljima će odlučivati ocjenjivački sud sastavljen posebno za ovu priliku. Radovi se šalju elektroničkom poštom na: galerija@azimut.art .
‘Čekamo vaše fotografije pa da zajedno proslavimo djelo i rođenje nezaboravnog Šibenčanina Arsena’, poručili su iz udruge KOLEKTIV4B.