Aktivizam, Nekategorizirano

Međunarodni foto natječaj ‘Around the world’

Foto-natječaj-Moja-domovina-300x208Udruga K.V.A.R.K. organizira međunarodni foto natječaj ‘Around the world’. Odabrane fotografije bit će izložene u Galeriji ‘K’, Križevci, od 6. do 14. srpnja 2018. Rok za prijave na natječaj je do 1. srpnja 2018.

Koja je svrha foto natječaja?

Traže se fotografi (profesionalci i/ili amateri) čiji rad prenosi njihovo iskustvo kulturne raznolikosti.
Fotografija može prikazivati različite momente kulturne raznolikosti – običaje, slavlja, emocije, ljubav i poštovanje bilo koje kulture na našem planetu. Tražimo fotografije koje ističu bogatstvo I kompleksnost koje naše društvo čine predivnim, intrigantnim i inspirirajućim mjestom.
Izložba ima humanitarni karakter – održat će se aukcija i sav prikupljeni novac bit će doniran za organizaciju međunarodnog umjetničkog kampa za djecu koji se u Križevcima održava četvrtu godinu za redom. Kamp organiziraju Volonterski centar “Link” u suradnji s K.V.A.R.K.-om, Volonterskim centrom Zagreb i međunarodnom volonterskom organizacijom Service Civil International.

Propozicije

Potrebno je poslati najviše 3 fotografije na aroundtheworld.exhibition@gmail.com do 1. srpnja 2018., u jpeg formatu, barem 2 MB, 2000×3000 pixela i oko 300 dpi rezolucije (okvirno).

Uz vašu fotografiju potrebno je priložiti:
– naziv fotografije, dajte fotografiji naslov koji ju najbolje opisuje
– mjesto i vrijeme kad je fotografija snimljena
– priložite i kratak opis fotografije u kojem objašnjavate zašto vam je značajna, tko su ljudi/običaji/lokacija koju prikazuje. Podijelite svoju priču!

Žiriranje

Stručni žiri sastavljen od profesionalnog fotografa, likovnog umjetnika i dviju članica organizacijskog tima odabrat će 30 najboljih radova koji će biti izloženi u Galeriji “K”. Posjetitelji će odlučiti koje dvije fotografije će biti nagrađene.

Nagrade

Autori dvaju najuspješnijih radova osvojit će fotografsku monografiju o Hrvatskoj i svoju fotografiju razvijenu na platno.

Napomena:

Slanjem fotografija na natječaj autori daju pravo organizatoru da izlaže i koristi fotografije u umjetničke i marketinške svrhe. Organizator se obvezuje istaknuti ime autora uz odgovarajuću fotografiju. Autori nagrađenih fotografija bit će pozvani na zatvaranje izložbe. Smještaj pružaju organizatori izložbe (prmovirajući couchsurfing i doživljaj grada kroz perspektivu lokalaca). Troškovi putovanja nisu pokriveni.

Više: www.udruga-kvark.hr