Aktualno, Nekategorizirano

Glasnogovornica udruge Hrabro dijete ide u zatvor! Zajedno s mužem na radio potrošila 30-ak tisuća kuna uplaćenih za liječenje Nore Šitum

Na fotografiji: Jasminka Zuzic, Djurdja Aleksic. Foto: Danijel Soldo / Cropix. Osuđena Đurđa Siladi na fotografiji je desno.
Na fotografiji: Jasminka Zuzic, Djurdja Aleksic. Foto: Danijel Soldo / Cropix. Osuđena Đurđa Siladi na fotografiji je desno.

Đurđa Siladi (nekad Aleksić), gospođa koja se u jeku akcije prikupljanja pomoći za tada teško bolesnu djevojčicu Noru Šitum predstavljala kao glasnogovornica udruge Hrabro dijete, osuđena je na osam mjeseci zatvora bezuvjetno zbog nenamjenskog trošenja novca prikupljenog za malu Noru, prenosi Jutarnji list.

S obzirom da je Đurđa Siladi već osuđena na uvjetnu kaznu zbog jednog drugog slučaja utaje i pronevjere novca, za ovo će nedjelo morati iza rešetaka. Za razliku od njezinog supruga Željka Siladija, također proglašenog krivim u ‘slučaju Šitum’, koji je isto dobio osam mjeseci zatvora, ali neće ih odslužiti ukoliko u iduće dvije godine ne ponovi isto kazneno djelo.

Željko Siladi direktor je tvrtke Radio Psunj, koja je vlasnik Radija Nova Gradiška, na kojem njegova supruga radi kao glavna urednica. Upravo za poslovanje tog radija potrošili su 5280 kanadskih dolara (oko 30 tisuća kuna), presudio je Općinski sud u Slavonskom Brodu, koje je jedan kanadski Hrvat uplatio za potrebe liječenja Nore…