Aktivizam, Nekategorizirano

‘Goli Umjetnik’, avangardna likovna izvedba u Pogonu Jedinstvo

‘Goli Umjetnik’, avangardna likovna izvedba, održat će se 11., 18. i 25. srpnja, u maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Interdisciplinarni projekt ‘Goli Umjetnik’ nastaje u suradnji dvoje avangradnih umjetnika, akademskog slikara Leonarda Budimlića Majnarića i ak. dramaturginje Irene Čurik.

Akademski slikar Leonardo Budimlić Majnarić, svake subote u Pogonu Jedinstvo održava avangardnu likovnu radionicu croquisa. Na radionici koja je započela u društvenom centru BEK, umjetnik istovremeno mentorira, pozira i crta.
Radionica je dio umjetničkog izvedbenog projekta ‘GOLI Umjetnik’, koji je inspiriran Leonardovim likom i djelom.

GOLI UMJETNIK je 48-satni angažirani happening i izložba avangardnog slikara Leonarda Budimlića Majnarića te izvedbenog kolektiva Freakvencija, koji istražuje aktivizam u umjetnosti, a održava se krajem godine. Happening predstavlja umjetničku stvarnost avangardnog slikara opsjednutog istraživanjem linije, koji slika gol u znak solidarnosti s modelima aktova i prirodom. Golo slikanje predstavlja za Leonarda jedini autentičan način izražavanja, jer ukidanjem odjeće ukida spone između sebe i vanjskog svijeta, nastojeći ih povezati i ujediniti. Ujedno nastupa kao mentor i model, održavajući radionicu croquis aktova. Ono što ovaj projekt čini posebnim jest Leonardova shizofrena, hiperproduktivna pozicija trostruke uloge slikara, mentora i modela, koja se neprestano mijenja.

GOLI UMJETNIK, avangardna likovna izvedba
11.7., 18.7. i 25.7. 17h – 20h
Mala dvorana Pogona Jedinstvo

https://www.facebook.com/events/668013670415154/