Inicijative, Nekategorizirano, Stajališta

Gong objavio priručnik o društveno korisnom učenju nastao u okviru EU projekta

Završen je projekt „Aktivni studenti – korisni građani – pravedno društvo“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda – izvijestio je Gong.

U okviru projekta nastao je priručnik Društveno odgovorni studenti za pravedno društvo: provedba programa društveno korisnog učenja za razvoj kompetencija studenata i studenstski doprinos zajednici u kojem je prikazana provedba i rezultati projekta društveno korisnog učenja studenata Fakulteta političkih znanosti.

Autori/ice: Anka Kekez Koštro, Martina Horvat, Dražen Hoffmann i Monika Valečić
Suradnici/ice: Sanja Despot, Ana Brakus, Ana Petek, Berto Šalaj

Publikacija može koristiti drugim studentima i potencijalnim organizatorima društveno korisnog učenja kao primjer planiranja i provedbe programa. Publikacija može koristiti i školama i udrugama mladih i za mlade jer donosi pregled radionica građanskog obrazovanja, kao i službenicima u javnoj upravi jer donosi pregled analize transparentnosti i otvorenosti tijela javnih vlasti – navodi se u priručniku.

Projekt “Aktivni studenti – korisni građani – pravedno društvo: partnerstvo u razvoju programa društveno korisnog učenja za razvoj kompetencija studenata i studentski doprinos zajednici” provodili su Gong, Fakultet političkih znanosti i Hrvatsko novinarsko društvo tijekom akademskih godina 2018./2019. i 2019./2020. Provedbu projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz projekt se željelo s jedne strane odgovoriti na aktualne društvene potrebe, a s druge pripremiti studente na odgovorno sudjelovanje i doprinos zajednici te na razvoj i primjenu kompetencija koje stječu studiranjem za dobrobit zajednice.