Hrvatska, Nekategorizirano

Ne propustite praktične radionice o društveno korisnom učenju!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u sklopu EU projekta “EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti”  10. ožujka organizira praktične radionice o osmišljavanju i pokretanju programa društveno korisnog učenja!

Projekt EDUpolicy LAB — društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti nastoji povećati broj društveno aktivnih studenata/ica s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice kroz razvoj i provedbu održivog programa društvenog učenja usmjerenog na socijalno isključene skupine u obrazovanju.

Tijekom dvije godine provedbe projekta, projektni su partneri stvorili riznicu preporuka, smjernica, vrijednosti i savjeta za razvoj programa društveno korisnog učenja ukoričenu u publikaciju pod nazivom Od ideje do promjene: Vodič za pokretanje programa društveno korisnog učenja.

Ideje i smjernice iza projekta EDUpolicy LAB te ovoga Vodiča nisu obvezatni: riječ je o preporukama kojima se visoka učilišta, nadležne institucije, nastavno i nenastavno osoblje, studenti, učenici, pripadnici civilnog društva, ostali istraživači i zainteresirana javnost mogu proizvoljno koristiti u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđivanja DKU-a, ali i društvenog angažmana visokog obrazovanja kao takvog.

Zbog velikog interesa obrazovne zajednice o uspješnoj integraciji DKU-a u vlastiti rad te kako bi se dodatno učvrstio dijalog između onih koji će provoditi programe DKU-a u budućnosti, projektni će partneri održati dvije dodatne radionice o pokretanju programa društveno korisnog učenja.

Radionice su namijenjene zaposlenicima visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva.

DATUMI:

10. ožujka 2020. – Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu do 8. ožujka 2020. godine

MJESTO: Institut za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, Zagreb, I. kat.

PROGRAM: Program preuzmite ovdje.

VAŽNO: Zbog pravila i zakonitosti u sklopu provedbe EU projekta, ukoliko ste zaposlenik/ca visokoobrazovne ustanove ili organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikata ili slično), ljubazno molimo da ispunite potvrdu o zaposlenju, ugradite je u memorandum svoje organizacije te donesete na događaj.

Za više informacija obratite se voditeljici projekta na adresu elektroničke pošte: jbegic@iro.hr.