Aktivizam, Nekategorizirano

Ne propustite Info dane o društveno korisnom učenju u Zagrebu i Osijeku

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u sklopu EU projekta “EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti” 30. siječnja organizira Info dane o društveno korisnom učenju u Zagrebu i Osijeku. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj aktivnosti Info dana u Zagrebu i Osijeku je informiranje predstavnika lokalnih organizacija civilnog društva (OCD) te lokalnih visokoobrazovnih ustanova o ‎konceptu društveno korisnog učenja te mogućnostima uspostave takvih programa. U sklopu Info dana bit će predstavljeni primjeri dobre prakse s ciljem ‎međusobnog povezivanja i pokretanja novih programa društveno korisnog učenja.

Gosti-predavači bit će uspješni pojedinci iz civilnog društva i akademske zajednice koji će podijeliti svoja iskustva rada na projektima za opće dobro. Po završetku događanja naši gosti rado će odgovoriti na sva pitanja publike, stoga svakako pripremite svoje upite.

DATUM: 30. siječnja 2020.

MJESTO:

Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva 6, prizemlje, prostorija VP02 – Pozivnica
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Cara Hadrijana bb, 31 000 Osijek, Nastavna zgrada, svečana dvorana 31 – Pozivnica

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu do 29. siječnja 2020. godine.

PROGRAM:

Program za Zagreb pogledajte na poveznici ovdje.
Program za Osijek pogledajte na poveznici ovdje.

VAŽNO: Zbog pravila i zakonitosti u sklopu provedbe EU projekta, ukoliko ste zaposlenik/ca visokoobrazovne ustanove ili organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikata ili slično), ljubazno molimo da ispunite potvrdu o zaposlenju, ugradite je u memorandum svoje organizacije te donesete na događaj.

Osnovna svrha EDUpolicy LAB projekta je povećati broj društveno aktivnih studenata/ica s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice kroz razvoj i provedbu održivog programa društvenog učenja (DKU), usmjerenog na socijalno isključene skupine u obrazovanju.

Institutu za razvoj obrazovanja (IRO) odobrena su sredstva za projekt “EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti” na pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.179.733,32 kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se provodi u partnerstvu s četiri visoka učilišta i jednom udrugom na području Zagreba, Slavonskog Broda i Osijeka, tijekom 24 mjeseca – od ožujka 2018. do ožujka 2020.