Hrvatska, Nekategorizirano

GREENInvest platforma za zelene projekte u Hrvatskoj, besplatna pomoć i savjetovanje

greeninvestupitnikHrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s hrvatskim partnerima za poslovno savjetovanje pokrenuo je projekt “GREENInvest platforma u Hrvatskoj” besplatne pomoći investitorima u projekte zelene gradnje kako bi lakše dolazili informacija o modelima financiranja, posebice natječajima za bespovratna sredstava iz EU fondova ili nacionalnih izvora sufinanciranja.

“Projekt ‘GREENInvest platforma u Hrvatskoj’ ima za cilj poticanje i identifikaciju zelenih investicija te spajanje investitora voljnih ulagati u projekte zelene gradnje s relevantnim dionicima na tržištu, stručnim u području proizvoda i usluga te tehnologija koje se koriste u procesima planiranja, projektiranja, gradnje, održavanja i provedbe zelenih projekata”, priopćio je Hrvatski savjet za zelenu gradnju, koji je taj projekt pokrenuo u suradnji s partnerima za poslovno savjetovanje Genius Consulting, Projekt jednako razvoj i UHY savjetovanje.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je udruga tvrki i institucija, osnovana 2009. radi “transformiranja hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije”.

Hrvatskoj stoji na raspolaganju izrazito velik potencijal iskorištenja fondova EU, posebice u investicijskim projektima s uključenom zelenom komponentom; financiraju se razne faze od razvoja projekta, projektiranja, gradnje, održavanja i provedbe, ističe ta udruga. “Na zainteresiranim je stranama da prijavljuju svoje ambiciozne projekte te u njih uvrste zelene tehnologije, proizvode i usluge koji će im zasigurno omogućiti bolju prolaznost u natječajnim prijavama”, kaže se u priopćenju.

“Putem GREENInvest platforme pruža se besplatna pomoć i savjetovanje, kako postojećim tako i potencijalnim novim članovima i partnerima udruge, ciljano umrežavanje i sinergija kako bi zelene investicije postale sve češća praksa u Hrvatskoj, a investitori lakše dolazili do potrebnih proizvoda i usluga te informacija o modelima financiranja, posebice natječajima za bespovratna sredstava iz EU fondova ili nacionalnih izvora sufinanciranja”, kaže se u priopćenju.

Savjetodavna pomoć je besplatna i ne obvezuje na ugovaranje suradnje s članovima Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s kojima će investitori stupiti u kontakt.