Aktualno, Nekategorizirano

HCK: Počinje humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

U Hrvatskoj danas počinje tradicionalna humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ koja se ove godine provodi 50. puta, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatskog Crvenog križa.

U sklopu akcije prikupljaju se financijska i materijalna dobra za pomoć socijalno ugroženim građanima Hrvatske.

Kako pokazuju iskustva društava Crvenoga križa koja su svakodnevno u kontaktu s ljudima u potrebi, broj takvih osoba kontinuirano raste, a situacija je posebno teška među stanovništvom treće životne dobi.

Ovih dana diljem Hrvatske volonteri i djelatnici Crvenoga križa prikupljat će financijska sredstva putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Od prikupljenog novca nabavit će se humanitarna pomoć u skladu s potrebama korisnika na terenu, a to su prvenstveno hrana, higijena te peći na drva i ogrjev, stoji u priopćenju.

Prikupljaju se i materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, a prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima na kojima će biti organizirana prikupljanja, a o čemu se građani mogu informirati u društvu Crvenoga križa u mjestu u kojemu žive.

Usto, u prodavaonicama Kauflanda postavljene su velike košare u koje građani mogu ostaviti osnovne prehrambene namirnice.

50. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ obuhvatit će i projekt „Obitelj za obitelj“ koji zajednički provode Hrvatski Crveni križ i Hrvatska udruga poslodavaca. U sklopu projekta nabavljat će se drva za ogrjev i paketi hrane za starije siromašne osobe.

Humanitarnom akcijom „Solidarnost na djelu“ želi se prikupiti pomoć za siromašne sugrađane, ali i poticati solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama, poručili su iz Hrvatskog Crvenog križa.

U provođenju akcije sudjeluje i više od 10.000 volontera, a Hrvatski Crveni križ pozivao je sve građane, koji mogu i žele, da podrže akciju i na taj način pridonesu brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu i sami ne mogu ispuniti svoje osnovne životne potrebe. (Hina)