Aktivizam, Nekategorizirano

Hoću proći – Oslobodimo prolaz za bicikliste i pješake!

Žele prikupiti što više konkretnih primjera

Povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava 16. – 22. rujna, u Zelenoj akciji pozivaju sve građanke i građane da im pomognu dokumentirati slučajeve u Zagrebu gdje su terase kafića, ograde gradilišta te drugi objekti postavljeni na biciklističkim stazama ili su potpuno zauzeli nogostup.

– Molimo vas da takve slučajeve fotografirate te ih objavite na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) uz #HocuProci * i tagirajte Zelenu akciju ili nam pošaljete fotografije izravno na info@zelena-akcija.hr.

Uz objavljenu fotografiju napišite o kojoj lokaciji se radi – upute su Zelene akcije.

Želimo prikupiti što više konkretnih primjera gdje su navedeni objekti onemogućili normalan prolaz biciklista i pješaka te tražiti od nadležnog gradskog ureda da ispravi odluke koje su dovele do ovakvog zauzimanja javnog prostora. Sudjelujte u ovoj on-line akciji kako bismo zajedno omogućili normalan prolaz biciklistima i pješacima!

Najbolje fotografije javno ćemo koristiti, bez navođenja vaših imena, kako bismo prikazali neadekvatan sustav izdavanja dozvola za korištenje javnih površina.

Slanjem ili objavom fotografija pristajete da ih Zelena akcija koristi na navedeni način.

Fotografije možete objavljivati i slati ih do četvrtka, 22. rujna.

* za Facebook profil molimo vas da post bude javan (što možete napraviti putem kotačića pokraj tipke „objavi“ dok pišete status. Za Instagram i Twitter vaš profil mora biti javan.

Računi Zelene akcije su:
Facebook: facebook.com/Zelenaakcija