Aktualno, Nekategorizirano

Hrvatska ‪1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 38 članica i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje 1. listopada – Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju od 20. rujna do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije, u većim gradovima u Hrvatskoj, priopćila je Zaklada za razvoj civilnoga društva.

Ujedno, s obzirom da će ove godine biti naglasak na virtualnom obliku provedbe aktivnosti, zbog provođenja mjera sprječavanja širenje zaraze COVID-19, u pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala koje su predstavljene na prvom obilježavanju 2016. godine, a audio-vizualni materijal (kratki film o filantropiji) dostupan je na našim službenim mrežnim kanalima te ga se može preuzeti u svrhu promocije obilježavanja Tjedna filantropije 2020. godine.

Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije je motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Filantropija u Hrvatskoj (kratki promotivni film)

Kalendar događanja