Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

I ja radim i doprinosim!

regoc_crUdruga Regoč je humanitarna udruga koja radi na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

– Projekt „I ja radim i doprinosim“ bavi se problemom zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama (OIT) i problemom održivosti socijalnih usluga koje pruža Udruga Regoč. Cilj projekta je osnažiti zaposlenike društvenog poduzeća (DP) za upravljanje njime, omogućiti nezaposlenim članovima da steknu potrebna znanja i vještine te da se osnaže za rad u društvenom poduzeću. Također, želimo podići svijest stanovnika Brodsko-posavske županije o društvenom poduzetništvu i DP Regoč – ističe Martina Stepić, voditeljica projekta

Projekt će trajati 12 mjeseci, a provodit će se u Slavonskom Brodu, Čakovcu, Križevcima i Zagrebu. Projekt se provodi samostalno. Na ovom će projektu sudjelovati tri volontera.

– Prema našem mišljenju volonterstvo je dosta razvijeno, postoji i aktivno djeluje dosta udruga  na području Brodsko-posavske županije koje kontinuirano rade na educiranju i uključivanju volontera. U našoj je bazi trenutno evidentirano 16 volontera. Ovisno o aktivnosti Udruge, ovaj je broj dovoljan, no ponekad i ne – zaključuje Stepić.

Tea Vujić