Aktualno, Nekategorizirano

Info dan o Europskoj volonterskoj službi, 24. ožujka 2017., Zagreb

evs-20-yearsU petak, 24. ožujka 2017. u Zagrebu, u prostorijama Leksikografskog zavoda „Miroslav Krleža“, Frankopanska 26, od 9.00 do 12.00 sati, Agencija za mobilnost i programe EU će održati Info dan o Europskoj  volonterskoj  službi (EVS).

Europska volonterska služba (EVS) koju financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+ u području mladih, omogućuje mladima između 17 i 30 godina volontiranje u organizacijama civilnog društva u inozemstvu.

U proteklih dvadeset godina više od 100.000 mladih volontera sudjelovalo je u aktivnostima Europske volonterske službe s ciljem stjecanja posebnih vještina, poput solidarnosti, razumijevanja i tolerancije te postizanja osobnog i profesionalnog razvoja.

EVS info dan omogućit će pružanje informacija i kvalitetne potpore javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva koje žele sudjelovati u Europskoj volonterskoj službi.

Bit će predstavljeni primjeri dobre prakse te učinak koji sudjelovanje u EVS-u ima u odnosu na kapacitete i kompetencije EVS organizacija/institucija te na osobni i profesionalni napredak uključenih pojedinaca i volontera.

Na info danu predstavit će se novosti vezane za Europsku volontersku službu od 2017. godine, a dodatna pozornost posvetit će se predstavljanju nove inicijative Europske komisije, Europske snage solidarnosti.

Europske snage solidarnosti omogućuju organizacijama da ugoste mlade volontere iz drugih država, koji će pridonijeti aktivnostima koje pokazuju i potiču solidarnost kao zajedničku vrijednost europskog društva.

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti možete potražiti na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU na linku.