Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Inicijativa “Ovršni ustanak” pozvala Vukovarce na buđenje i borbu protiv ovršnog terora

Inicijativa "Ovršni ustanak" ispred ulaza u zgradu Financijske agencije (FINA) u Vukovaru upalila svijeće. foto HINA/ Goran ČORKALO
Inicijativa “Ovršni ustanak” ispred ulaza u zgradu Financijske agencije (FINA) u Vukovaru upalila svijeće.
foto HINA/ Goran ČORKALO

– Inicijativa “Ovršni ustanak” u četvrtak je ispred ulaza u zgradu Financijske agencije u Vukovaru zapalila svijeće “za sve žrtve ovršnog zakona” te je pozvala Vukovarce da se “probude i ustanu protiv ovršnog terora“.

“Došli smo probuditi Vukovarce, poručiti im da pljačka treba prestati, građani se moraju probuditi i reći – nećemo da nas više pljačkaju. Mi smo pred pljačkaškim simbolom, dakle Finom, agencijom koja je dovoljna sama sebi. Tražimo njeno izbacivanje iz ovršnog procesa, ona je preskupa i previše nas košta“, poručio je u ime te inicijative Danijel Galović.

Istaknuo je da se svijeće pale za sve one koji su si “zbog ovršnog terora oduzeli život”, a takvih je, kako je rekao, po neslužbenim procjenama oko 1700.

“U ovršni teror spadaju javni bilježnici, odvjetnici, Fina i enormne kamate jer se samo u Hrvatskoj može dogoditi da dug od 200 kuna u deset dana postane 2000 kuna, a da se dug od 2000 kuna kroz sedam godina popne na 52.000 kuna“, istaknuo je Galović. Dodao je da je trenutačno blokirano 327.000 građana, a od 2010. godine do danas provedeno je oko 14 milijuna ovrha nad četiri milijuna građana Hrvatske, pri čemu Fina uzima oko 200 kuna po ovrsi.

Vukovarce je upitao što misle o negdašnjem sugrađaninu Draženu Bošnjakoviću koji, kao ministar, ne radi ništa da bi se blokirane građane oslobodilo.

Koordinator Inicijative “Ovršni ustanak” za Vukovar Miro Yousri pozvao je sugrađane da se probude, ističući kako je vrijeme za promjene jer će u gradu – ako se ovako nastavi – ostati samo starci.

Vukovar, 10.5.2018 – Inicijativa “Ovršni ustanak” u četvrtak je ispred ulaza u zgradu Financijske agencije (FINA) u Vukovaru zapalila svijeće za sve ovršene, foto HINA/ Goran ČORKALO