Aktualno, Nekategorizirano

Institut za kulturu i etiku predstavlja novu knjigu o korupciji, HNK, 9. prosinca 2016.

dobri_stari_zakoni_panoi4Institut za kulturu i etiku povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije poziva na predstavljanje knjige “Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku II” u foajeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u petak, 9. prosinca 2016., s početkom u 13:00 sati.

Autori, doc. dr. sc.Tomislav Galović s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Ozren Kosanović s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Željko Radić s Pravnog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Dalibor Čepulo i doc. dr. sc. Marta Dragičević Prtenjača s Pravnog fakultet u Zagrebu te dr. sc. Zdenka Janeković Römer iz Zavoda za povijesne znanosti HAZU, u knjizi su predstavili antikorupcijske odredbe u srednjovjekovnim pravnim aktima nastalim na tlu Hrvatske.

Na predstavljanju će pored autora govoriti i Željko Jovanović, predsjednik Nacionalnog vijeća za praćene provedbe Strategije suzbijanja korupcije, Davor Škrlec, zastupnik u EU parlamentu i Marin Mrčela, predsjednik GRECO-a, antikorupcijskog tijela Vijeća Europe.

Izvor: Institut za kulturu i etiku