Aktualno, Nekategorizirano

Izbjeglička kriza kroz rodnu optiku

Syrian migrants wait for a bus to register in a camp after they crossed the Hungarian-Serbian border near Roszke, Hungary August 27, 2015. Hungary made plans on Wednesday to reinforce its southern border with helicopters, mounted police and dogs, and was also considering using the army as record numbers of migrants, many of them Syrian refugees, passed through coils of razor-wire into Europe. REUTERS/Bernadett Szabo

Više od 40 sudionika i sudionica visoke razine, iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije će od 26. do 28. kolovoza 2016. godine na otoku Korčuli raspravljati o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize kao i o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije, piše Kulturpunkt.

Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku. Pokriveni su troškovi puta i smještaja za dvoje studenata. Za odabrane kandidate svi troškovi (putni troškovi i smještaj s punim pansionom) bit će pokriveni od strane organizatora/ica. Prijavljeni kandidati/kinje bit će pravovremeno obaviješteni/e o rezultatima.

Petu po redu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralnoistočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Prijaviti se mogu studenti 4. i 5. godine studija s područja Republike Hrvatske. Prijava treba sadržavati: Esej na temu ‘Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis’ na engleskom jeziku (minimalno 5000 znakova) i CV.

Prijave se šalju putem elektroničke pošte, a rok za prijavu je 31. srpnja.