Aktualno, Nekategorizirano

Izložba “Lijepo mi je biti tu” Igora Rufa u Art radionici Lazareti

Izložba “Lijepo mi je biti tu”, Igora Rufa bit će otvorena u Art radionici Lazareti u srijedu, 24. Srpnja u 21 sat.

Izložba će se moći pogledati svakim radnim danom od 12 do 21 sat do 15. kolovoza.

Izložba je koncipirana od više fragmenata koji zajedno čine narativ temeljen na osobnom iskustvu i sjećanju, memoriji mjesta i propitivanju identiteta te urbanih legendi, a ti su fragmenti prezentirani kroz razne medije, skulpturu, instalaciju, fotografije i ready made.

Unutar korpusa suvremene hrvatske skulpture i instalacije, stvaralaštvo Igora Rufa zauzima posebno mjesto, on već od studentskih radova proširuje pojam skulpture, uvodi multimedijski pristup i inovacije.

‘Prostornom instalacijom i njenim elementima bavi se višedimenzionalnim i značenjski raznovrsnim fenomenima prostora – od fizičkog, stvarnog do osobnog, duhovnog i izmaštanog. Svaki od tih prikazanih prostora ima neki semantički zaokret, a prostor i atmosfera zahvaćaju naša osjetila te misaone i imaginativne procese’

Igor Ruf rođen je 1984. u Virovitici. Magistrirao je kiparstvo 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Gračana. Od 2012. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a od ove godine u zvanju je docenta. Član je HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu, a izlagao je na nizu izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
Smatra ga se jednim od najzanimljivijih umjetnika mlađe generacije koji intrigira svježim pristupom u problematiziranju kiparskih i umjetničkih fenomena. Pažnju javnosti privukao je 2012. kada je osvojio dvije prestižne likovne nagrade – Glavnu nagradu 31. Salona mladih i Grand prix na 11. Trijenalu hrvatskog kiparstva.

Više: arl.hr