Aktualno, Nekategorizirano

Je li Hrvatska mogla bolje? Politizacija obrazovanja i/ili obrazovanje kao važna javna politika

good_crProtekle dvije godine smo kroz akcije Hrvatska može bolje! vidjeli kako je obrazovanje područje zajedničkog interesa koje može mobilizirati građanke i građane i potaknuti ih na snažnije protestno sudjelovanje u procesima donošenja odluka.

Istovremeno, među prosvjednim zahtjevima se isticao onaj o “struci ispred politike”. Na tribini će se raspravljati o tome koja je uloga političkog odlučivanja, a koja je uloga struke u kreiranju obrazovne politike te koja su moguća i željena unaprjeđenja procesa odlučivanja za bolje obrazovanje. Raspravljat će se i o tome što se protestnim akcijama postiglo, a što se propustilo napraviti.

Panelisti su ugledni znanstvenici koji se bave društvenim pokretima i obrazovnom politikom, Karin Doolan i Berto Šalaj, a facilitatorice Eli Pijaca Plavšić i Martina Horvat iz GOOD inicijative koja je neposredno sudjelovala u organizaciji oba prosvjeda Hrvatska može bolje!.