Aktualno, Nekategorizirano

Dramska skupina FPZ-a i GOOD inicijativa najavljuju predstavu “Neopravdani sat”

Postavlja pitanja koja muče mladež vrlo specifičnog regionalnog područja
Postavlja pitanja koja muče mladež specifičnog regionalnog područja

„Neopravdani sat“ jest neprofitni projekt, predstava koja je nastala suradnjom Dramske skupine Fakulteta političkih znanosti i GOOD inicijative, a propituje pitanje građanske kulture i političkog identiteta mladih, najavljuju u GOOD inicijativi.

Dramaturgija predstave je nastala na osnovi istraživanja političkih stavova mladih te priručnika za nastavnike za provedbu građanskog odgoja u školama.

Što znači jednakost šansi ako nismo svi jednaki? Kako nas oblikuju ideološki aparati? Što nam znači demokracija ako svačiji glas ne vrijedi jednako?

Jesu li mladi istinska slika ovog društva? Koje posljedice nam ostavlja svijet koji su nam drugi darovali?

Tko nam je oduzeo mladost i kako ju možemo prisvojiti i prilagoditi nama samima?

“Neopravdani sat” otvara ove teme s namjerom da se svi zapitamo pitanja koja muče mladež jednog vrlo specifičnog regionalnog područja opterećenog vlastitom poviješću i konstantnim ideološkim sukobima.

Ispreplitanjem različitih dramskih elemenata, “Neopravdani sat”, ukazuje na nedostatak socijalne kohezije i tolerancije među mladima u Hrvatskoj te se posebno osvrće na pojmove pravednosti i jednakosti šansi.

Koja je to sadašnjost s kojom se suočavamo i što nam ostaje od budućnosti samo su neka od pitanja koje ova predstava otvara.

Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti u sklopu svojih aktivnosti provodi društveno odgovorne programe.

Dosadašnje kazališne predstave “The Voice From Europe” i “Mandragola” su osvojile dvije Rektorove nagrade, Dekanovu nagradu i nagradu za najbolji autorki tekst na Festivalu kazališnih amatera Zagreb.

Premijera že se održati 20. i 21. svibnja u Kinu Studentskog centra, s početkom u 20 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, nužne su predbilježbe na mail fpzg.dramska@gmail.com.