Aktualno, Nekategorizirano

Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 9. studenog do 12. prosinca. Očekuje vas osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan! – navodi u priopćenju Zelena akcija.

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije te se održava redovito već 24 godine. Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati ljude o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje.

Ovogodišnja predavanja će se u cijelosti održati online preko platforme Zoom te su otvorena za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavanju zbog ograničenosti platforme). Predavanja će biti utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:30, počevši od 9. studenog (uz iznimku jednog predavanja koje će biti u srijedu zbog praznika). Sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave.

Vikend radionica održat će se uživo u prostorijama Zelene akcije, a prijave će biti otvorene sredinom studenog.

Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja koja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava i sličnih tema s obzirom da se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene.

Po završetku serije predavanja, kao kulminacija seminara, održat će se vikend-radionica u Zagrebu, tijekom koje će 20 sudionika_ca, u zabavnom okruženju, proći kroz osnove aktivističkog organiziranja. Eko-seminar i vikend radionica su se pokazali kao najbolji načini uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije. Stoga, ako ste zainteresirani za volontiranje i aktivizam, ovim programom ćete dobiti potrebno znanje i priliku za aktiviranje u Zelenoj akciji – zaključuje se u priopćenju.

Cijeli program i upute za sudjelovanje pronađite na mrežnoj stranici Zelene akcije.
Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/558231605476147/