Aktualno, Nekategorizirano

Kreće Jesenski eko-seminar 2017.

eko_crJesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost koju Zelena akcija provodi i održava se već više od 15 godina. Cilj Eko-seminara je educirati građane o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti svijest o vlastitoj ulozi u tim problematikama te potaknuti na razmišljanje i, nadamo se, djelovanje.

Svake godine, nova generacija polaznika dobije osnovno znanje i informacije za razumijevanje tematike okoliša i održivosti. Predavanja seminara većim djelom pokrivaju područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja svake godine koja izlaze iz uske sfere rada na zaštiti okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava…

Seminar se sastoji od serije predavanja te nije obavezan dolazak na sva predavanja, već se svako može odslušati i samostalno. Eko-seminar završava Vikend radionicom na kojoj će polaznici moći naučiti više o jednom aktualnom problemu zaštite okoliša ili održivosti, naučiti kako se rade zagovaračke kampanje te isplanirati i izvesti, uz pomoć tima ZA, jednu akciju na temu radionice.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom, počinju u 18 sati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb, u dvorišnoj zgradi. Predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave.

Detalje o seminaru možete pronaći OVDJE.