Aktualno, Nekategorizirano

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 17. studenog do 15. prosinca, ali u malo drugačijem, online, izdanju radi trenutne pandemije koronavirusa. Očekuje vas 9 zanimljivih predavanja. Više: https://tinyurl.com/y2b623hf

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije te se održava redovito već 23 godine. Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje.

Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije, uz određen broj predavanja koja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava, itd. s obzirom da se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene.

Dodatno, Eko-seminar se pokazao kao najbolji način uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije. Stoga, ako ste zainteresirani za volontiranje i aktivizam, seminarom ćete dobiti svo potrebno znanje i priliku za aktiviranje u Zelenoj akciji.

Ovogodišnji Eko-seminar se iznimno u cijelosti održava online preko platforme Zoom te je otvoren za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavaju zbog ograničenosti platforme).

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19.30 sati, počevši od 17. studenog. Sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave.

*Tehničke upute: Poveznice za uključenje na pojedino predavanje nalaze se u programu niže. Svakako budite online 10min ranije kako bi riješili moguće tehničke poteškoće te počeli s predavanjem na vrijeme.

Cijeli program s poveznicama na online predavanja, kao i upute za Zoom, pronađite OVDJE.

Poveznica na Facebook događaj.