Aktualno, Nekategorizirano

Kako mladi grade široke društvene pokrete na temelju okolišnih i klimatskih problema?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva na online radionicu “Kako mladi grade široke društvene pokrete na temelju okolišnih i klimatskih problema?” koja će se održati u srijedu 16. veljače u 15 sati putem Zooma.

Online radionica osmišljena je kao interaktivno predavanje namijenjeno mladima između 18 i 30 godina s ciljem informiranja i poticanja diskusije o društvenom angažmanu mladih u doba globalizacije.

Voditelj i predavač na ovoj radionici bit će Sven Janovski. Sven je dugogodišnji aktivist i radnik u civilnom društvu s preko 10 godina iskustva rada u zagovaranju i javnim kampanjama u raznim područjima, poput zaštite okoliša, ljudskih prava, prava mladih, radničkih prava, nezavisne kulture, itd. Profesionalni put odveo ga je kroz udruge Zelenu akciju (gdje je bio koordinator Aktivističke grupe) i Mrežu mladih Hrvatske.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/YcdK9x5yo1W7MvcK8

Broj prijava je ograničen, a prednost pri odabiru imat će mladi koji iskažu veći interes za temu.

Prijaviti se možeš ispunjavanjem ovog prijavnog obrasca do utorka, 15. 2. 2022. do 15 sati.

Prijavitelji koji će biti odabrani za sudjelovanje, bit će o tome obaviješteni mailom najkasnije do 17 sati istoga dana, a link za događaj bit će im poslan sutradan u prijepodnevnim satima.

Facebook događaj

O projektu
Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa. Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).