Aktivizam, Nekategorizirano

Kako nastaje kazalište? – proljetni ciklus besplatnih radionica

Foto: UOKD “Smješko”

Kako nastaje kazalište? – nastajanje predstave inspirirane djelom Dom Bernarde Albe, F. G. Lorce – naziv je online dramske radionice koju UOKD “Smješko” sa sjedištem u Zagrebu organizira u okviru projekta “Uključi se – sa Smješkom!”
Radionica je otvorena za dobnu skupinu 12 – 15 godina. Voditeljica je Monika Berberović. Održat će se u 8 termina, utokom, a proljetni ciklus se održava 21. 03. 2023. – 16. 05. 2023.

PRIJAVITE SE

Monika Berberović kazališna je, filmska i televizijska glumica, članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Tijekom 2021. godine u projektu „Online sa Smješkom“ provodila je online dramsku radionicu „Sa Smješkom protiv treme!“ te tako stekla vrijedna iskustva koja su ugrađena i u ovaj projekt.

………………………………………….

Cilj projekta “Uključi se – sa Smješkom!” je pridonijeti većoj socijalnoj uključenosti djece i mladih do 25 godina, te osoba starijih od 54 godine kroz razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja, te poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem Interneta. Kroz dramske igre i vježbe, koje vode akademski glumci i glumice, jača se samopouzdanje, komunikativnost i tolerancija.
Održava se 5 tematskih online participativnih radionica, od toga četiri za djecu i mlade i jedna za osobe sa posebnim potrebama starije od 54 godine.
projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.