Aktualno, Nekategorizirano

Kinoklub: Otvorene prijave za besplatnu radionicu pisanja za film

Kinoklub Zagreb otvorio je prijave za besplatnu dvomjesečnu radionicu pisanja za film čiji je cilj kroz niz vježbi pisanja razvijati prijavljenu ideju za kratki film koji može pripadati bilo kojem filmskom rodu, prenosi Hina.

Prijaviti se može do 12. travnja, no s obzirom na novonastalu situaciju s epidemijom još se ne zna točno kada će se radionica održati – bilo je predviđeno za travanj i svibanj.

Iz Kinokluba kažu kako će polaznici radionice kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij.

Razvijat će ideju s kojom su se prijavili na radionicu te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija bit će potpuno posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za prijavu treba poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Na temelju pristiglih radova odabrat će se 6 do 7 polaznika.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz deset dvosatnih sesija, pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, autorica eseja o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti na 3. programu Hrvatskog radija, u časopisima Filmonaut, Hrvatski filmski ljetopis, 15 dana i Zapis, a ranije i u Vijencu te Zarezu.

Prijave se šalju na visnja.pentic@gmail.com.