Aktualno, Nekategorizirano

Kinoklub Zagreb: Monsterclass s Anom Hušman

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 15. svibnja u 20 h je redateljica Ana Hušman. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko FB stranice Kinokluba Zagreb.

Nakon mjesec dana teškog kućnog pritvora svi jedva čekamo izaći van, punim plućima udahnuti predivan miris alergenih biljki i brzo šmugnuti natrag u sigurna četiri zida. Dakle idealno je vrijeme za eksperimentalne filmove Ane Hušman u kojima su kuće, stanovi i sobe uvijek mnogo više od fizičkih prostora, a monotoni kućanski rad neodvojiv je od kreativnog filmskog procesa.

U petak 15.5. u 20:00 na Zoomu nam gostuje Ana Hušman, autorica eksperimentalnih filmova i profesorica na odsjeku za animirani film i nove medije na zagrebačkom ALU-u. S Anom ćemo razgovarati o kućama i maketama, o govornim floskulama i nečujnim šumovima, profesionalizmu i amaterizmu, ljubavi i nogometu, kuhinji i kupatilu. Otkrit će nam nešto više o svom procesu stvaranja filma i o radu sa studentima. I tko zna što sve još ne! S njom će razgovarati voditelj i životni amater Luka Ostojić.

Razveselite sebe, svoje ukućane i usijane ekrane svojih računala. Spojite se u petak u 20:00 na KKZ-ov Monsterclass.

Autori koje predstavljamo programom Monsterclass imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni s publikom podijeliti kojim kreativnim odlukama su taj stil pronalazili i oblikovali. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći.