Aktualno, Nekategorizirano

Booksina tribina o stripu online na Facebooku

Drugo izdanje serije tribina književnog kluba Bookse o superherojskoj literaturi održat će se prijenosom uživo na Booksinoj Facebook stranici 12. svibnja u 18 sati, kada će se voditelju Leonardu Juriću u razgovoru o stripu pridružiti Borna Sor i Domagoj Zovak.

Na Facebook live streamingu Jurić, Sor i Zovak razgovarat će o prikazima superheroja “iz naroda” i onima u kulama od slonovače.

Prve predstavlja “Daredevil”, siromašni pro bono odvjetnik koji brani svoj kvart od mafije i posljedica siromaštva motiviran katoličkim pogledom na svijet. Druge “Batman”, bogataš kojem je ulica neprijatelj. “U pozadini je, jasno, rasprava o romantizmu i libertarijanizmu, izvorima nade u vrijeme korone, ali i što god publika odluči postavljanjem pitanja za vrijeme streama”, stoji u najavi.

Borna Sor rođen je godine Orwellovog Velikog Brata (1984.) u Zagrebu. Satiričar, novinar, voditelj i TV autor. Urednik je i pisac emisija Prime Time na N1, Montirani proces na HRT-u, News Bar NC na RTL-u te NB TEVE na Tportalu. Pisao je kolumne za Al Jazzeru i Balkaninsight, a autor je i podcasta za Total Croatia.

Domagoj Zovak, svojim riječima: Rođen sam godine doktormenhetnovske 1985. u Vinkovcima jer u Županji nema rodilišta. Srećom, u Županji nema ni života, ali sam uspio tamo doživjeti osamnaestu i preselit se u Zagreb. Sad tu živim sve dok jednog dana ne budem tu živio ili tu umro. Amaterski sam novinar, amaterski satiričar, amaterski glumac, amaterski muž i amaterski otac.

Razgovor će se odvijati uživo, preko streaminga na Booksinoj Facebook stranici.(Hina)