Aktivizam, Nekategorizirano

Književnost u Lazaretima: Nora Verde

U četvrtak, 13. svibnja, u 19,30 sati, u Art radionici Lazareti održat će se književna večer u sklopu ciklusa ‘Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom.’. Gošća je autorica Nora Verde, a razgovor će moderirati Staša Aras.

Planiramo otvoriti mnoge teme, predstaviti njezin novi roman, razgovarati o književnosti, novinarstvu, sceni, životu, popularnoj kulturi, trendovima, a i o identitetskim politikama ako baš budete htjeli.

Čitat ćemo naglas, kritizirati, hvaliti i kuditi, prisjetiti se još jednom koliko nam je književnost važna uz ovu izvrsnu autoricu.

Zbog ograničenog broja posjetitelja (20) program će se prenositi i online na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruka. U slučaju lijepog vremena književna večer će se održati na taraci.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti. Prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ (Narodno sveučilište, Split, 1994.) objavljuje kao studentica. Autorica je knjige „Posudi mi smajl“ objavljene koncem 2010. godine u izdanju nakladničke kuće Meandar. U rujnu 2013. godine objavila je roman naslova „Do isteka zaliha“ u izdanju Naklade Sandorf. Knjigu kratkih priča „O ljubavi, batinama i revoluciji“ objavila je 2016. godine u izdanju Naklade Sandorf.

Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae za koji piše i uređuje od 2011. godine. Surađuje i s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima.

Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Program i rad ARL 2021 podržavaju i omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH; Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.