Aktualno, Nekategorizirano

Književnost u Lazaretima predstavlja bosanskohercegovačku spisateljicu Senku Marić

Senka Marić, autorica nagrađivanog romana Kintsugi tijela, osnivačica portala za književnost Strane dolazi nam u goste 16. listopada, a s moderatoricom Stašom Aras razgovarat će o našim književnim temama, generaciji, strujanjima, teškim i lakim temama, književnom aktivizmu, borbi za pravo glasa generacije specifičnog ukusa i stava i koječemu drugom, najavljuje ARL.

Senka Marić (Mostar, 1972), pjesnikinja i prozaistica, književna prevoditeljica i glavna urednica portala za književnost i umjetnost Strane, svoju cjeloživotnu posvećenost poeziji utočila je prošle godine u romanesknu formu i za taj poduhvat ovog listopada u Tuzli primila važnu regionalnu nagradu “Meša Selimović”. Prvi roman Senke Marić suptilnog i simboličkog naslova “Kintsugi tijela” (Buybook, 2018) uspostavlja snažnu vezu s čitateljem, iščitava se posvećeno i suspregnutog daha, a onda s uvjerenjem prosljeđuje prijateljicama.

Knjiga je to koju utiskujemo u naručje onih do kojih nam je najviše stalo, iako znamo da će im uz ljepotu teksta donijeti i tugu, ali i jer naslućujemo da će ta i takva knjiga pomjeriti nešto u njima u onom dubinskom ljudskom smislu. “Kintsugi tijela” ultimativna je ženska priča o borbi i slobodi, o sazrijevanju i preprekama na tom putu koji svaka od nas mora proći. (Izvor: AR)