Aktualno, Nekategorizirano

Knjižnica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na volontiranje

Volonterka_Valentina_Mikec_13.7.2017Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ iz Koprivnice poziva na volontiranje sve zainteresirane od 10 do 90 i više godina. Prijaviti se može na svim odjelima u radno vrijeme Knjižnice, a radit će se ono što najviše odgovara nečijim interesima, kao i potrebama koprivničke Knjižnice.
Usprkos ljetu i nesnosnim vrućinama u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica ne jenjavaju posjeti djece i odraslih. Činjenica je da raste ne samo broj članova, nego i broj prijatelja Knjižnice kojima je ona, usprkos skučenom prostoru, omiljeni prostor za okupljanje, druženje i boravljenje (tzv. treći prostor uz dom, školu ili radno mjesto). Upravo je to ponukalo koprivničke knjižničare da osmisle ljetnu akciju pod nazivom I m a š m a l o v r e m e n a ? Volontiraj u knjižnici! Ciljevi su višestruki – promovirati volontiranje kao praksu odvajanja slobodnog vremena za opće društvene ciljeve, podijeliti vlastita znanja, hobije i vještine s ostalima te pomoći knjižničarima u svakodnevnim poslovima.
Knjižnica želi oformiti bazu volontera ne samo za angažmane tijekom ljeta. Stoga poziva na dogovor i iskazivanje interesa zainteresirane od 10 do 90 i više godina, koji vole pomagati i prenositi znanje drugima, vole biti okruženi knjigama, sretati zanimljive ljude, suočavati se s novim izazovima, otkrivati svoje skrivene talente, ili ponešto od svega navedenog. Prijaviti se može na svim odjelima u radno vrijeme Knjižnice. Radit će se ono što najviše odgovara nečijim interesima, kao i potrebama koprivničke Knjižnice.
Knjižnica trenutno ima 14 volontera, koji povremeno asistiraju u stručnim poslovima, pričaonicama, vođenju radionica robotike i korištenju tableta, jezičnih i kreativnih radionica i držanju predavanja na tribinama.