Aktualno, Nekategorizirano

Zaklada Marin Čilić raspisala natječaj stipendije i donacije

Zaklada Marin Čilić dodjeljuje deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova te donaciju za opremanje školskih laboratorija. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2020.

Sport, glazba i znanost. Tri arene u koje su zakoračili posebni mladi ljudi s ciljem da ostave trag radeći i živeći ono što najviše vole. Oni imaju neizmjeran talent, predanost i želju za daljnjim usavršavanjem, a Zaklada Marin Čilić im želi dati još jedan razlog kako bi ustrajali na svom putu. Riječ je o stipendijama koje Zaklada dodjeljuje treći put, a i u ovu će se generaciju upisati deset vrhunskih glazbenika, deset iznimnih sportaša te jedna škola koja u svojim klupama krije buduće velike znanstvenike. Prijave je potrebno poslati najkasnije do 8. studenog u 18 sati.

Natječaj za stipendije otvoren je do 8. studenog, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000,00 kn, namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000,00 kn, za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.