Hrvatska, Nekategorizirano

Crveni križ primio donaciju od 2,5 milijuna kuna zaklade Coca-Cola Foundation

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u ponedjeljak da su primili donaciju zaklade Coca-Cola Foundation u iznosu od 2,5 milijuna kuna, od kojih će 1,7 milijuna biti namijenjeno za aktivnosti vezane uz pandemiju koronavirusa, prenosi Hina.

“Kako bi HCK što bolje odgovorio na velike potrebe ljudi, zaklada Coca-Cola Foundation donirala je HCK-u više od 2,5 milijuna kuna. Od toga je 1,7 milijuna namijenjeno aktivnostima vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19, a 850 tisuća kuna za pomoć skupinama građana najpogođenijima potresom u Zagrebu i zagrebačkoj okolici”, stoji u priopćenju HCK.

Dio sredstava biti će utrošen za nabavu 2500 obiteljskih paketa hrane, zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, a nabavit će se i zaštitna oprema za volontere, kako bi se pružanje pomoći sugrađanima odvilo sigurno za sve.

“Donacija će biti iskorištena i za jačanje psihološke pomoći za sve građane koji pate od visokih razina stresa, a osobito ranjive skupine kojima će se pružati i telefonski i u njihovim domovima”, stoji u priopćenju.

Crveni križ od početka pojave koronavirusa pomaže najugroženijm skupinama u Hrvatskoj kroz 131 društvo u zemlji, a izvršni predsjednik Robert Markt naglasio je da još nitko ne zna koliko će trajati kriza, pa je stoga važno cijelo to vrijeme biti podrška svima.

Markt je također istaknuo da svakodnevno pomažu i građanima pogođenim potresom u Zagrebu, koji borave u privremenim smještajima u studentskom domu Cvjetno naselje, te 50-ak stanovnika Donje Stubice.