Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

MUO: Donacija udruzi Krijesnica za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti

krijesnica-muoU Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u ponedjeljak je uručena donacija od 10.000 kuna udruzi Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima, a novac je prikupljen na dobrotvornoj aukciji, od podaje unikatnih ruksaka koje su od starih muzejskih reklamnih platna izradili studenti zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, na inicijativu Muzeja.

Na aukciji je prikupljeno 7.450 kuna, a preostali dio do 10.000,00 kn donirao je sam MUO.

Zahvalivši se na donaciji, Dragan Cvitić iz udruge Krijesnica rekao je kako će udruga tim novcem pokriti otprilike dva mjeseca režijskih troškova za četiri stana u kojima trenutno boravi osam obitelji s prebivalištem izvan Zagreba, a čija su djeca oboljela od malignih bolesti na liječenju.

MUO time nastavlja tradiciju dobrotvornih akcija, među kojima su najveće bile pomoć udruzi “Vrt plavih ruža” za volonterski ljetni kamp u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri, te pomoć obiteljima stradalima u katastrofalnoj poplavi u Slavoniji 2014. u suradnji s Crvenim križem Vinkovci.