Hrvatska, Nekategorizirano

Konferencija o društvenom poduzetništvu “Most prema uspjehu” , za uspješniji start u poduzetničke vode

DSC_0160U Europskom domu u Zagrebu 19. ožujka 2018. organizirali smo prvu cjelodnevnu konferenciju za polaznike projekta „Most prema boljem“ koji financira Europski socijalni fond. „Most prema boljem“ projekt je kojim osnažujemo mlade nezaposlene u osobnome i poslovnom aspektu te ih educiramo o društvenom poduzetništvu kako bi pokrenuli svoje društveno odgovorne poslovne inicijative.

Na konferenciji smo se imali priliku upoznati s mnogim zanimljivim idejama koje su polaznici razrađivali u sklopu projekta, a koje su prezentirali u obliku trominutnih pitcheva pred stručnom komisijom u sastavu Andreja Rosandić (nezavisna stručnjakinja), Damir Šoh (BRODOTO) i Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje). Trud koji su uložili polaznici i ovo malo treme neposredno prije nastupa zaista su se višestruko isplatili – članovi komisije dali su mnoge korisne komentare i savjete koje će zasigurno pridonijeti daljnjem razvoju ideja.

Nakon prezentacija uslijedila je panel diskusija u kojoj su sudjelovali Petar Turčinović (Laboratorij socijalne psihologije), Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), Marko Gregović (BRODOTO) i Ranko Milić (CEDRA Split). Naši su gosti raspravljali o provođenju ideja u praksi te su podijelili svoja bogata iskustva u pokretanju društvenih i konvencionalnih poduzeća.

Konferencija je završila radionicom povezivanja sudionika i razmjene poduzetničkih ideja kako bi polaznici mogli udružiti snage za još uspješniji start u poduzetničke vode.

Više informacija o projektu „Most prema boljem“, dostupno ovdje.