Aktivizam, Nekategorizirano

Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2022. / Pravda i nepravda u Koprivnici

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica poziva sve kratkopričaše da se okušaju u temi Pravda i nepravda i prijave na natječaj za najbolju kratku priču u 2022. godini.

Radnja priče treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice ili u koprivničke kvartove. Cilj natječaja je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. Pritom je uključena i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi način upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik kulturnog turizma u Koprivnici.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je kulisa za literarno propitivanje doživljaja pravde i nepravde, kao i njihovih raznolikih aspekta u osobnom i društvenom životu – etičkih, moralnih, pravnih, socijalnih, psiholoških… Koje osjećaje izazivaju? Imaju li svi jednake šanse za ostvarenje svojih životnih ciljeva? Jesmo li ravnopravni članovi neke društvene zajednice? Ovo su samo neke natuknice kao inicijalni poticaj za inspiraciju i kreativno izražavanje riječima.

Priču pod šifrom treba poslati do 31. kolovoza 2022. u elektroničkom obliku na adresu kreativni_natjecaj@knjiznica-koprivnica.hr, Predmet: Natječaj za kratku priču 2022. Uz šifru i priču kao jedan dokument, u istoj elektroničkoj poruci kao drugi zaseban dokument treba poslati šifru i razrješenje šifre, kao i osobne podatke autora/autorice: ime, prezime, adresu, broj telefona/mobitela, adresu e-pošte i kratku biografsku bilješku. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

Prethodno nagrađene priče možete pročitati na poveznici. Isto tako, priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2021.), dok će nagrađene priče na prošlogodišnjem i ovogodišnjem natječaju biti objavljene 2023. godine. Nagrade u knjigama osiguravaju vrhunske nakladničke kuće – Ljevak prvu nagradu (5 knjiga po izboru nagrađenog), Znanje drugu nagradu (4 knjige prema odabiru sponzora) i Šareni dućan (3 knjige prema osobnom odabiru nagrađenog).

Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.