Aktualno, Nekategorizirano

10. okrugli stol ‘Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području’

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović/Facebook
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović/Facebook

U srijedu, 3. travnja, od 9,30 do 14 sati, u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ Koprivnica održat će se jubilarni, 10. okrugli stol ‘Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području’ na temu ‘Obrazovanje Roma u kontekstu UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj’, prenosi Culturenet.

Stručni skup će se održati povodom Svjetskog dana Roma. Organizator je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a suorganizator Udruga Roma Korak po korak.

Ove godine predavači dolaze s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, Centra za mirovne studije, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske te iz Slavonskog Broda – učiteljice i odgajateljice s primjerima uspješne prakse rada s romskom djecom u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Predstavit ćemo i domaće, koprivničke primjere dobre prakse. Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice upoznat će prisutne s dvojezičnom bojankom “Tko je Nataša?- ŠINJÏ ÄJ NATAŠA“. Osim toga, sudionici stručnog skupa imat će priliku saznati više o početku i tijeku projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice, koji će u Koprivnici i Općini Drnje provoditi Udruga Roma Korak po Korak s partnerima (OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija).

Projekt se financira iz Švicarsko – hrvatskog programa suradnje „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije“.