Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Krenula crowdfunding kampanja za Udrugu mladih Orlando iz Dubrovnika

U prostorima Udruge mladih Orlando u četvrtak je održana konferencija za medije povodom crowdfunding kampanje koja se provodi unutar projekta UniActive.

Na konferenciji su govorili predsjednik Udruge Nikša Vlahušić, voditeljica projekta UniActive Ivana Grkeš ispred udruge Erasmus Student Network Dubrovnik te dugogodišnji član udruge Orlando i suradnik na projektu Žarko Dragojević.

Cjelokupni projekt UniActive, a time i provedba crowdfunding kampanje unutar dionika civilnog društva sufinancirancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a odobrena je na pozivu Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja. Provedbena tijela za ovaj ESF poziv su
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, provedbeno tijelo razine 2 te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojstvu provedbenog tijela razine 1.

Svrha projekta je uvođenje metoda društveno korisnog učenja i primjene znanja u praksi.

“Nositelj projekta je Erasmus Student Network Dubrovnik, a partneri Udruga za mlade Maro i Baro i Sveučilište u Dubrovniku. Studenti uključeni u projektne aktivnosti imali su priliku dodatno se razviti na osobnoj, društvenoj i profesionalnoj razini kroz mentorske programe koje je vodilo nastavno osoblje u suradnji sa organizacijama civilnog društva, a s druge strane udruge poput Orlanda su kroz ovaj projekt dobili priliku unaprijediti svoje djelovanje.” – istaknula je Ivana Grkeš.

Nikša Vlahušić i Žarko Dragojević dotaknuli su se rada udruge u proteklih 20 godina te dodali kako je provedba crowdfunding kampanje za Udrugu mladih Orlando poticaj kako bi se okupili novi članovi, unaprijedio program, osnažili tehnički uvjeti i razvoj urbane publike.

Svaka prikupljena donacija na žiro račun OTP BANKA HR1724070001100024367 je dobrodošla makar u simboličnom iznosu. Unaprijed zahvaljuju svima koji će sudjelovati u idućem periodu od tridesetak dana, a također će prikupljena sredstva biti transparentno objavljivana iz tjedna u tjedan na službenim stranicama Udruge mladih Orlando te odaslano u medije. Prilikom uplate na račun, bitno je naznačiti kako je riječ o “donaciji”. Crowdfunding kampanja trajat će do 5. kolovoza 2019. (Dubrovački vjesnik/CV)