Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Donacje za “Kuću svjetla” udruge slijepih iz Istre

Radovi su pri kraju, ali udruzi je i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi

U sklopu projekta ‘Vi ste naše svjetlo’ Udruga slijepih Istarske županije godinama organizira različite aktivnosti i prikuplja sredstva za Kuću svjetla.

Hrvatski iseljenik iz Istre s dugogodišnjom kanadskom adresom, Milan Milio Šarić, uplatio je donaciju od 250 kanadskih dolara Udruzi slijepih Istarske županije za dovršetak izgradnje ‘Kuće svjetla’, prenosi Inportal.

Projekt Edukacijsko-rehabilitacijskog centra slijepih Istre započet je 2003. godine, a cilj je okončati radove do 18. lipnja ove godine, kada Udruga slijepih Istarske županije planira otvoriti objekt.

U sklopu projekta ‘Vi ste naše svjetlo’ Udruga slijepih Istarske županije već godinama organizira različite aktivnosti i prikuplja sredstva potrebna za realizaciju ovog zahtjevnog projekta te je u proteklom razdoblju objekt stavljen pod krov, postavljena je fasada, aluminijska stolarija te prva faza struje.

DONACIJE Završetak radova bliži se svome cilju, ali Udruzi je i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi. Donirati se može i pozivom na broj 060 988 988 čija cijena iznosi 6,25 ukjučujući PDV (cijena se odnosi i na fiksne i na mobilne mreže iz Hrvatske). Broj je dobiven putem tvrtke IT1.

Projekt su među ostalim podržali Caritas Porečke i Pulske biskupije, biskup mons. dr. Dražen Kutleša te župan Istarske županije Valter Flego.

Više o Centru i Udruzi možete saznati na web stranici Udruge slijepih Istarske županije.

Edukacijsko-rehabilitacijski centar po završetku izgradnje bit će namijenjen, ne samo slijepim osobama, već svim osobama s invaliditetom s područja Istarske županije.